Solceller er for dig, der gerne vil opnå store besparelser på din elregning. Det kan også være for dig, som gerne vil gøre noget godt for miljøet. Med et solcelleanlæg gør du brug af den naturlige solenergi fra sollyset. Solcelleanlægget kan trække solenergi ud af sollyset, uanset om solen skinner eller det er overskyet. Der bliver dog produceret mest energi, når solen skinner fra en skyfri himmel. Typisk ser man solceller placeret på sydvendte tage, der det er der anlægget kan optage mest energi fra sollyset. 
Solceller kan godt være en stor investering, men på den lange bane er det en investering, der betaler sig. Man tjener nemlig pengene ind igen med den besparelse, man vil få på energiregningen. Oftest har solcelleanlæg en levetid på 20-30 år, men investeringen i solcelleanlægget er normalvis tjent ind indenfor de første 10 år. 
Når man vil have installeret solceller, er der lovkrav i Danmark om, at det skal foretages af en autoriseret installatør. Hos Hahn & Damgaard er vi autoriseret til at installere solcelleanlæg og du kan derfor trygt lade os installere dit nye solcelleanlæg. 

Kombiner solcelleanlæg med anden energikilde

Det er muligt at kombinere et solcelleanlæg med eksempelvis en varmepumpe eller jordvarme og på den måde få et samlet anlæg, der dækker alt forbrug af strøm og varme.
Som ved alle andre ting, er der også på fordele og ulemper ved at vælge solceller, som sin energikilde. De allerstørste fordele ved et solcelleanlæg er, at man kan blive selvforsynende med strøm, anlægget producerer strøm, når behovet er størst og så har anlægget en lang levetid. Derudover er det også værd at tage med, at anlægget ikke støjer og at det har minimalt CO2-udslip i forhold til andre energikilder. Hvis anlægget producerer betydeligt mere strøm, end man har brug for, så har man mulighed for at sælge ens overskydende strøm.

Begrænsninger der er gode at vide

De ulemper, der er ved solceller, er nærmere nogle begrænsninger, som det er en god ide at være klar over, inden man vælger solceller. Den første begrænsning er prisen. Et solcelleanlæg er en af de dyreste former for grøn energi. En anden begrænsning, som afholder nogle fra at vælge en solcelleanlæg er udseendet. Anlægget er ikke det mest elegante og det kan være svært at skjule grundet størrelsen og placeringen på taget. Til sidst er det også en vigtig detalje, at solcelleanlægget ikke må rammes af skygge, da det vil forhindre anlæggets mulighed for at optage energi fra sollyset. Denne skygge kan eksempelvis være store buske og træer, antenner, eller andre store genstande ved din bolig, der kan danne skygge over solcelleanlægget.