Er du ejer af en elbil eller en plugin hybrid, så kan det være en god ide at have en ladestander hjemme hos sig selv til at kunne lade sin bil op ved. Så kan du være sikker på, at din bil er fuldt opladt, når du skal afsted fordi opladningen kan ske, mens man er derhjemme. Det kan også være rart med en ladestander derhjemme, hvis der ikke er så mange offentlige ladestandere i ens nærområde. En privat ladestander giver også den fordel, at man slipper for at gøre stop på vejen for at lade bilen op og man kan køre hjemmefra med en fuldt opladt bil. 
Ladestanderen skal placeres i nærheden af bilens holdeplads. Ladestanderen kan bruges uanset om ens bil holder i en indkørsel eller på en parkeringsplads. Hos Hahn & Damgaard er vi autoriseret elinstallatører, der kan montere en ladestander hos dig. Er du I tvivl hvor det er bedst at placere ladestanderen, så er vi selvfølgelig også behjælpelig med det.

Fordele ved at have sin egen ladestander

Når du får installeret en ladestander hjemme hos dig selv, slipper du for at skulle betale abonnement. Du betaler selvfølgelig for at få ladestanderen installeret, men herefter er det kun den strøm ladestanderen bruger, som du betaler for sammen med resten af boligens strømforbrug. 
Når du har en ladestander derhjemme, bruger den samme strøm som resten af boligen. Derfor kan du med fordel lade bilen op på de tidspunkter, hvor strømmen er billigst. Dette er hos mange elselskaber om natten, hvor der ikke bruges så meget strøm generelt. På den måde undgår du også, at sikringer springer, fordi bilen bliver ladet op samtidig med komfuret, vaskemaskinen og tv’et er i gang.

Oplad bilen når det passer dig

Det vil ofte være billigere at lade bilen op derhjemme, men samtidig er effektiviteten ikke så høj som ved en offentlig ladestander. Derfor vil det også tage længere tid at lade bilen op derhjemme. Trods det at det tager længere tid, vil du have den tid derhjemme, hvor du kan foretage hverdagens andre gøremål. En privat ladestander vil derfor for mange være en mere komfortabel løsning end at bruge de offentlige ladestandere.
Da det tager længere tid at lade bilen op hjemme, er det vigtigt, at man husker at sætte bilen til opladning, fx over natten. Det er selvfølgelig ikke fordelagtigt, at det tager lang tid at lade bilen op, når man står og skal ud af døren.